Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 18 september 2016

Att vara stockkonservativ (forts från i går)

Av maricici - 18 september 2016 13:34

innebär förmodligen att sambon ska åka och köpa en ask smör, blir sen, ursäktar sig och berättar att han träffat Hasse, Bosse, Lasse , stannat och pratat med var och en för sig och så har han glömt att köpa smöret.

Att jag ursäktar mig för att jag blev sen men jag såg att återvinningssoporna behövde sorteras och tömmas när jag gick förbi, och så passade jag på att handla för i morgon när jag ändå var i farten.

Att sambon kommer från träningen och sätter sig och käkar middag.

Att jag passade på att ta en fika med syster ett när jag ändå hade några ärenden in till stan. Och kommer hem och lagar middag.

Nu ska det sägas till sambons försvar att jag blivit erbjuden gymkort men vill inte ha. Man har inte tid med sånt skit när man är stockkonservativ.

Det innebär att vara ansvarstagande i dom traditonella kvinnouppgifterna. Däremot så fattar jag inte hur dom menar som påstår att dom känner sig kvinnliga. Jag känner mig som bara jag. En människa, Homo Sapiens.

Som barn var jag inte heller speciellt traditionell, jag läste visserligen Kittyböckerna och Starlet med parallellt med kioskdeckare avsedda för vuxna män, andra världskrigets historia och kriminaljournalen. Möjligtvis ligger det lite manpleasing i tillvalet. Ett kul ord som inte innebär att man fjäskar utan mest omedvetet tar till sig ett koncept som fungerar och anses framgångsrikt. Måste tillstå att jag har väldigt lite av den mjuka vårdarinnan och rätt så mycket av den gamla barska översköterskan i mín arketyp. Att allt är inte svart och vitt och det finns flera än två sätt att vara.


Och för att återgå till gårdagens fråga så tillhör jag inte dom som upplever feminismen som en uppdykande hotbild, möjligtvis för att jag är trygg i min traditionella roll och orkar titta lite mera nyanserat.

Nej, jag tycker inte att man ska lagstifta om hur familjerollern sak se ut. Och omvänt, jag tycker inte heller att man ska pådyvla människor det traditionellt manliga och kvinnliga som det enda rätta, det borde finnas utrymme för individualism.

Det finns saker jag inte håller med om i både det ena och det andra, dvs feminismen, konseravtismen och samhället i stort men det är ganska svårt att dra utan opponen ter närvarande. Och långrandigt.


 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av maricici - Söndag 20 sept 00:56

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Ln0ep1/brittiska-medier-hyllar-tegnell-nationalhjalte-som-raddat-sverige Det svänger fort i hockey som det brukar heta.   Själv tycker jag inte att man ska vara så snabb med att tro att vi slipper en andra v...

Av maricici - Söndag 20 sept 00:16

          Chokladbollar till oss alla. Han har blivit riktigt duktig på det här nu, behövde bara hjälp med att fixa rätt mängd matfett. Och så justerade han receptet lite, istället för en msk vatten ska det vara 1 msk starkt kaffe. Blir ...

Av maricici - Fredag 18 sept 11:06


  Rustar oss för höstmörkret

Av maricici - Torsdag 17 sept 22:08

       

Av maricici - Måndag 14 sept 14:47


Ser ut att vara min vanliga ledvärk som spökar igen och när jag tänker på det så har det varit mycket trädgårdsjobb och annan fysträning på sista tiden. Och i morgon så åker den äldre grabben bort på en vecka och då ska jag passa på att vila armar oc...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se