Direktlänk till inlägg 2 november 2016
från siten kokaihop. Beräknat till 4 portioner i orginal men vi fick ihop det till 6-7 och ett par matlådor på köpet.
700 gram fläskfile
4 tsk dijonsenap
1 stor röd eller orange paprika
3 st vitlöksklyftor
1 medelstor hackad gul lök
1 msk tomatpure
1 pkt färska champinjoner ca 2 hg
1 msk kalvfond
2 msk flytande honung
2 dl creme fraiche (lättvarianten fungerar också)
3 dl mellangrädde
2 krm salt (efter smak)
2 krm svartpeppar (efter smak)
smör el margarin till stekning
Stek köttet i mindre skivor. Krydda. Fräs den hackade löken med finhackade vitlöksklyftor och grovt hackad paprika.
Skiva och stek champinjonerna, lägg allt i en gryta.
Tillsätt resten av ingredienserna, sänk plattan till medelvärme och låt koka ihop, minst 10 minuter.
Jag ändrade lite, tog laktosfri matlagningsgrädde för kokihop och spädde med lite vatten då det kokeihop väl mycket. Creme fraiche brukar jag tillsätta efter kokning för bästa resultat.
Serverade med kokt potatis och en grönsallad.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 |
30 | |||||||
|