Direktlänk till inlägg 2 september 2017
Receptet hämtat från Allt om Mat, testat och godkänt.
Ca 24 rutor.
150 gram smör
½ dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk kardemumma mald
4.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl röda vinbär
Kolaglasyren:
300 gr Philadelphiaost naturell
0.75 dl kolasås färdig
(själv använde jag marabous kolasås på tub och testa mig fram med litet i taget)
1.Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Rör ner smör, mjölk och kardemumma i äggsmeten.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, och vaniljsocker. Sikta ner det under omrörning i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna 25x35 cm. Strö över 3 dl röda vinbär. Grädda på andra falsen nerifrån i ca 30 minuter. Låt svalna.
4.Blanda färskost och kolasås och bred det över kakan. Garnera med ca 2 dl vinbär och skär kakan i rutor.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|