Direktlänk till inlägg 2 september 2017
Björkarnas löv har börjat gulna, luften är klar och lite kylig och vi kör igång dom lite tyngre höstmaträtterna efter sommarens grill och sill middagar. En Norrländsk pastasås som omväxling.
1 stor rödlök
1 stor burk (400 gram) skivade champinjoner
1 ½ paket djupfryst ren, älg eller hjortskav
1 tsk salt
1 krm finmald svartpeppar
ca 3 dl matlagningsgrädde
½ liten burk creme fraiche
½-1 dl chilisås (smaka av)
2 tsk kinesisk soja
Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i margarin. Lägg ner skaven och dela den i bitar med ett par gafflar,krydda med salt och peppar och fräs den till den är genomstekt.. Tillsätt champinjonerna och litet av spadet och låt vätskan koka in. Häll sedan på grädden, creme fraiche, chilisås och soja. Koka försiktigt ihop alltsamman i ett par minuter.
Här serverad med tagliatelle, ruccola och frisesallad+ färsk hackad tomat.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|