Direktlänk till inlägg 8 september 2017
Beräknat för 4 portioner
500 gram kycklingfile
370 gram broccoli i buketter
1 tsk salt
1.5 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl finkrossade cornflakes
2 tsk tacokrydda
smör
Dipsås till:
ca 250 gram kvarg naturell avsmakat med sweet chilisås efter egen smak.
Skär kycklingen i mindre bitar och broccolin i buketter. Salta och skölj broccolin i vatten så att mjölet fastnar. Doppa kycklingbitar och broccolibuketter i lättvispat ägg, mjöl och sist i cornflakes blandat med tacokrydda. Smält smör i en stekpanna, bryn kycklingen till fin färg och låt eftersteka i 200 graders ugnsvärme ca 30 minuter. Stek broccolibitarna under tiden.
Vill man kan man hoppa över paneringen på broccolin och bara wooka upp den lätt.
Servera med jasminris och dipsåsen.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|