Direktlänk till inlägg 26 september 2017
Laxsida med couscousallad
500 gram laxfile med skinn
1 msk flytande honung
2 finrivna vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
Finrivet skal av 1 lime
Blanda honung, vitlök och sambal oelek. Bred blandingen över laxen och strö över salt. Riv över limeskalet och stek i 175 graders ugnsvärme i 20-30 minuter.
Couscoussallad
3 dl couscous
250 gram körsbärstomater
½ gurka
1 Rödlöl liten
Saften av 1 lime
2 msk olivolja
½ tsk salt
Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Klyfta tomaterna, tärna gurkan, och hacka löken. Vänd ner grönsakerna i couscousen och tillsätt lime och olja. Rör om och smaka av med salt.
Receptet är beräknat för 4 personer och smakade jättegott.
Ångkokade lite broccoli som blev över från förra omgångens matkasse till också.
Om matkassen så har jag bara gott att säga. Det är jättepraktiskt att ha råvaror hemma och gillar man inte receptförslagen kan man hitta på något eget.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|