Ensparkibaken

Alla inlägg under maj 2020

Av maricici - 4 maj 2020 16:11

Dom har fått hem ett lager handsprit på apoteket. Köpte 2 fickflaskor och en 5 dl flaska, man vet aldrig hur länge detta varar. Antal smittade och dödsfall ständigt på uppåtgående i regionen och så meddelas det från ansvariga i Sundsvall att än har vi inte nått toppen, och hintvis är det smittade inom äldreomsorgen som står för en stor andel sjuka.

Kommentar, inte från ledningen men från insatta; Varför är folk så förvånade? Lön+ karensdag har gjort att fo0lk går till jobbet fast dom är småkrassliga och ibland så har dom jobbat för att det inte funnits några vikarier att uppbringa. Det var alltså läget innan Covid-19 och förmodligen hann det inte ändras i takt med att sjukdomen uppdagades.

Nyhetskoll från regionens egna rubriker och delar av allmänheten. Missade nämligen dagens presskonferens då jag var och hämtade ut alvedon och   medicin åt sambon.


Dagens det som göms i snö; Såg att katten satt vid häcken och krafsade och sedan började hon att käka på något. Det var inte en fågel och inte en skogsmus utan en halv småkaka av alla....

Förundrades mera över en katt som börjat knapra småkakor än hur den hamnat där.




Av maricici - 3 maj 2020 18:25

matkontot har krympt betydligt senste månaderna. Går väl till så att man planerar noggrannare och har inget utrymme för spontaninköp. Man försöker att undvika att vara ute bland folk så långt som möjligt och det gör att det blir färre resor till affären.

Vad vi gör med överskottet? Sätter in det på buffertkontot tillsammans med årets skatteåterbäring, med tanke på att man vet aldrig hur ens privatekonomi påverkas i förlängningen av omvälvningarna i samhällsekonomin.


Förutom att reflektera över detta så har jag skolat om gurkplantorna för första gången i dag, dom tar sig fint och brukar växa snabbt så dom hinner nog komma upp i tid, men värre är det med körsbärstomaterna.

Började vända jorden i pallkragen också och upptäckte att tjälen fortfarande sitter kvar på den under halvan. Funderar på att bara så broccoli i den i år. Noterat förra årets skörd; hur mycket gräslök och bladpersilja som helst, plocksalladen räckte till två omgångar men bondbönorna och salladslöken blev ett misslyckande. Dom första ville inte riktigt börja gro riktigt och den andra kom upp i små tunna strån utan lök. Broccoli har jag satt en testplanta av och den såg ut att trivas, men dom tar stort utrymme och pallkragen är liten.

Avslutar med bilder från snösmältningen.

     




Av maricici - 1 maj 2020 12:56

Saknade hettan från ett flammande valborgsbål, människorna och småpratet runtomkring, sången, musiken och vårtalet.

Gjorde i går; tittade på Valborgskonsert på Svt, proffsig skönsång med lite utvidgad repetoar från två proffsiga körer i Vallda Sandös natursköna omgivningar, fint men inte samma sak som nere vid fritidshuset trot allt. Maratonpratade med släkt och vänner via messenger, vilket vi kanske borde göra oftare. Vanligtvis är vi ju upptagna på var sina håll irl den här tiden.

Och så käkade jag lite pan pizza tillsammans med den äldre grabben innan han gjorde kväll. Han hade nämligen haft en lång dag med kontroll hos tandhygienisten kl 8 och så vaken och väntat 3 timmar innan dess. Gick bra, ingen tandsten denna gång. Avslutade kvällen med att titta på en film med apokalyptiskt tema och konstaterar att verkligheten ännu inte hunnit i kapp även om man stänger in sig och biter på naglarna. Lämnade en liten portion potatischips framme som överraskning till den äldre grabben och den blev hittad och uppäten vid 4-tiden på morgonen.

Slapp morgon med TV och första Maj tal, någon jag aldrig varit med på irl men nu måste man ju se nyheten när det sänds på TV utan åskådare. Började med Stefan Löfven som lämnade partiledarollen och gick in som statsministern till folket i kristider. Håll ut, håll avstånd och håll ihop var budskapet. LO-chefen Karl Petter Thorwaldsson höl däremot ett tal för sina medlemmars räkning som ingen hört maken till sedan August Palms tid. Och om det får ni läsare tycka vad ni vill, men faktum är att en massa medlemmar från framför allt kommunal men även andra förbund står i skottgluggen för smittan.

Stänger TV,n och undrar om vi ska hitta på något, en fikautflykt kanske? Vädret säger nej, det är isande vårkallt och regnmoln börjar torna upp sig över bergen.

Tittar på inlägg för sex år sedan; pamp har börjat skolan, vill lära sig om universums uppkomst, blivit storfiskare som sin far och kan helt själv, momentet grilla fisken över öppen eld är på gång. Och så kallas han Hampus numera.

 



Av maricici - 1 maj 2020 12:43

  Hoppas på en bra månad trots omständigheterna och att dom sista minuten försådda tomaterna och växthusgurkan kommer i kapp och ger en god skörd i sommar, eller på sensommaren vad det gäller tomaterna.

Att coronaeländet börjar nå kulmen i länet och att dödstalen inte stiger så mycket mera nu.  Och givetvis att vi själva klarar oss från smitta denna månad också.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards