Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 2 juli 2014

Två dagar kvar...

Av maricici - 2 juli 2014 23:15

sedan börjar grabbarnas fyraveckorsledighet och fyra veckor utan tidspress.  Frågan är vad vi ska hitta på hela dagarna, har inget planerat utom korttidsvistelse tredje veckan i Juli och en Rigaresa första veckan i Augusti för den yngste -såg över passet för 94;de gången i kväll på grund av en tvångstanke..

Den äldre grabben har för övrigt haft grillfest på sin DV idag i ett gemensamt hej då på 4 veckor

, och den yngste är borta på korttids denna vecka. jag antar att han mår bra, annars brukar dom höra av sig.

Och här hemma har vi haft fullt upp med att sortera prylar och hitta nya platser åt dom, och som ett mirakel är vi nästan färdiga..

Ska bara in på IKEA online och kika efter speglar till garderobsdörrarna innan jag gör kväll- någon Sundsvallsresa hinns nämligen inte med i sommar.

 Och så har jag gjort ett ryck och fixat käk så det räcker ett par dagar:


Ugnsstekt färsk makrill med dill och citron

 

Sprätta upp firrarna från analöppningen och mot huvudet , rensa ut inälvorna och skölj under rinnande vatten.

Om man vill helsteka med eller utan skalle kvar är en fråga om tycke och smak.

Lägg dom sedan i en ugnsform, salta och vitpeppra in och utsida. Skölj sedan en kravmärkt citron skiva den och lägg över firren, klipp sedan upp några dillkvistar och strö över. Till sist; häll över vispgrädde och ev vatten så det bildas en sky. Stek i 225 grader ugn ca 30 minuter..

Här har jag provsmakat, ja.  Den äldre grabben frågade om man kunde få lite blåbär och hallon istället?

Och så dragonkycklingen:

 

Först tager man 4 kycklingfileer, ca 700 gram och skär dom på längden i 3 delar. Lägg i ugnsform och skiva sedan en zucchini och lägg mellan kycklingbitarna, släng sedan i en liten ask körsbärstomater.

Och så såsen:

Rör ihop 1 burk creme fraiche, 1 ½ dl vatten, 1 liten hackad gul lök, 1 msk vitvinsvinäger, 2 tsk dijonsenap, 1 ½ msk torkad dragon, 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar och häll över kycklingen. sätt sedan in formen i 200 grader varm ugn och grädda i 30-45 minuter. Serveras till pasta.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - 31 maj 2023 11:57

4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar?   Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...

Av maricici - 31 maj 2023 01:04

  Var just på väg att lägga mig när dottern ropade och undrade om jag såg vad hon såg. Jo minsann, det brinner någonstans, ser ut som det är i skogen. Ringde 112 som redan fått larmet men tackade för uppmärksamheten. Tog en sväng ut för att försöka...

Av maricici - 3 maj 2023 20:50

efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...

Av maricici - 1 maj 2023 21:19


  Blev bara en bild för vi hade fullt upp med att sitta och prata med besökare som stannade till. Prat om kameran och och berättelser runt bilden för den som var intresserad. Om huggormen som fick många att stanna till och som inte var ett dugg f...

Av maricici - 30 april 2023 22:32

I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards