Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 6 mars 2016

Sångsvanarna har landat

Av maricici - 6 mars 2016 16:00


   Och det betyder att det är ungefär två månader kvar till man kan tala om att den riktiga våren är här.

Och åter till tjugo frågor:

1. Magi består av två delar kvantfysik, en del religion och så lite allmän filosofi.

2. Att arbeta med magi innebär att man förändrar med viljans hjälp, helst för egen räkning.

3. Nej, vad jag vet så brukar man inte bli oense inom en krets eller orden, man har sina personliga motiv, men delar i mångt och mycket värdegrund. Därför brukar det oftast fungera friktionsfritt.

4. Fungerar det inte så kanske man inte delar det och det ordenssällskapets värdegrund trots allt.

5. Nej, jag har inte problem med detta, inte vad jag vet.

6. Okej, så här ligger det till; vare sig könstillhörighet, "rastillhörighet", sexuell läggning eller biologisk ålder avgör om du är lämpad som adept. Denna punkt är inte förhandlingsbar.

7. Ärligt talat så har jag ingen som helst koll på svenska medlemsregister men jag vet att Sammy Davis Jr var medlem i Church of Satan på sin tid.

8. Frågan borde skrivas in i FAQ, "Varför så få svarta, varför så få kvinnliga medlemmar". Sanningen är att det är få medlemmar på det hela räknat, då det handlar om en lite speciell livssyn.

9. När frågan kommer upp så har vi Anton Szandor LaVey, skapare och grundare av modern satanism, judisk-romsk till etnitet, samt hans döttrar Karla Altea och Zeena Galatea.

10. Ska man titta till helheten så är det en övervikt kvinnor i ledande ställning, du har Karla LaVey och hennes egen First Satanic Church, du har Peggy Nadramia och Blanche Barton i CoS ledarskap och Zeena Screck (LaVey) bosatt bortåt Tempel of Set till någonstans.

11. Dom har kvalificerat sig på sina egenskaper som skickliga magiker och intet annat.

12. Det kan tyckas lite nepotism i vissa namn, ja, men det är nog så att har man växt upp med en farsa som arbetade som magiker så har man nog en del grundkunskap från födseln om man säger så.

13. Du vet, det är mycket som ligger i betraktarens öga, och detta med du resonerar som en neofascist, kälkborgarsocialist, eller en ultrafeminist ligger ungefär där. Vi har fortfarande vår egen personliga röst som ligger på en annan värdegrund.

14. Ja, jag har läst Anton LaVeys The Satanic Witch, har tre upplagor av den, en orginalet och så två till en med Zeena LaVeys och en med Peggy Nadramias förord.
15.Den säger inte du skall, har du läst det har du nog hållit boken upp och ner.  Böckerna behandlar alltså ämnena, magikopsykologi, och främst den lägre magins utförande men också ceremoniell magi eller högmagi, samt konsten att vara sin egen gud, ibland emot samhällets rådande norm och direktiv om man känner så.

16. Du har en och har läst förslag på häxnamn?

Jo jag har ett,  Schleswig-Holstein von Langobardia, ett gammalt anrikt ättnamn. Mitt personligt valda.

Nej, jag brukar inte använda det till vardags, utan mest inom den ceremoniella magin.

17. The old witch, The wicked witch, The oddball, the ugly witch..

kan inte arbeta framgångsrikt?    Det är upp till magikern och i vilken utsträckning hon kan låta magin flyga fritt.





Visst, lite mera Kjell Höglund, på allmän begäran:










 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av maricici - 31 maj 2023 11:57

4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar?   Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...

Av maricici - 31 maj 2023 01:04

  Var just på väg att lägga mig när dottern ropade och undrade om jag såg vad hon såg. Jo minsann, det brinner någonstans, ser ut som det är i skogen. Ringde 112 som redan fått larmet men tackade för uppmärksamheten. Tog en sväng ut för att försöka...

Av maricici - 3 maj 2023 20:50

efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...

Av maricici - 1 maj 2023 21:19


  Blev bara en bild för vi hade fullt upp med att sitta och prata med besökare som stannade till. Prat om kameran och och berättelser runt bilden för den som var intresserad. Om huggormen som fick många att stanna till och som inte var ett dugg f...

Av maricici - 30 april 2023 22:32

I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards