Direktlänk till inlägg 2 maj 2018
Klassikern och räddningen när man inte har tid, ork eller lust att krångla till det.
Degen:
100 gram kylskåpskallt smör
3 dl vetemjöl
Skär smöret i mindre tärningar och blanda med vetemjölet.
Smulas snabbt ihop med fingertopparna (tricket för att det inte ska hinna mjukna
och bli ohanterligt)
Sedan smörjer man en ugnsform och lägger i valfri frukt eller bär,
här; en restmix av rabarber, färska jordgubbar, och ett paket industrifrysta ekologiska hallon,jordgubbar, blåbär och björnbär (en gratisgåva till COOP-medlemmar i Mars )
sammanlagt 1 liter.
Läggs i formen och sedan slösar man över lite strösocker, 1 dl för dom försiktiga, 1½ dl för dom modigare
och 2 dl för dom dödsföraktande.
Sedn strör man över lite potatismjöl, 1 msk till färska bär och 2½ msk till industrifrysta eftersom dom innehåller en viss del vatten och kan safta sig ordenligt.
Till sist, strö över smuldegen och grädda i 200 graders ugnsvärme ca 25 minuter.
Klart.
Musik till efterrätten också?
Yes!
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 |
30 | 31 | ||||||
|