Ensparkibaken

Alla inlägg den 24 april 2016

Av maricici - 24 april 2016 20:40

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/demonstranter-sluter-upp

Har varit med virituellt sedan start, har sett vårt eget sjukhus (Ö-vik) få en nådatid och sett hur man kör över grannarna Sollefteå och Härnösand.

Det finns säkert en baktanke med det hela och det är att i dom nya storregionerna ska vi få två sjukhus att välja mellan, länssjukhuset i Sundsvall eller Norrlands Universitetssjukhus i Umeå.

Allt ska centraliseras numera.

Förutom att det inte gjorts någon analys om hur detta påverkar den redan vanskötta ekonomin i VLL, så ligger man risigt till på patientsäkerheten, det blir långa avstånd. Härifrån är det tjugo mil till Sundsvall och tio mil till Umeå, och vi bor inte längst bort av alla. Räkna ut vad det kostar i tid för ambulanstransport så har ni det. För någon helikoptertransport blir vi nog inte begåvade med, och då talar vi om dom situationer som kallas akuta och livshotande. Givetvis. Stroke, hjärtinfarkter, graviditetseklampsi, blödande magsår, status asmaticus, status epilepticus. Och den ännu mera otrygga tillvaron för våra åldringar, för att inte tala om långa jobbiga transporter även om det gäller taxi och färdtjänstbilar.

För att inte tala om att den akuta ortopedins väl fungerande verksamhet i Sollefteå som ska flyttas hit.

Vi bheöver inte patienterna från Sollefteåområdet för att levas vidare, men däremot har vi en underbemannad reumamottagning som är läkarbemannad vissa dagar och det innebär att bara dom akutaste sjukdomstillstånden hinns med. DÄR skulle vi behövt resurser istället för att titta på hur beslutsfattarna lekare hela havet stormar eller vad fan dom sysslar med.


Hursomhelst har jag fått aviseringar från facebookgrupperna hela dagen, och konstaterat att vi är många, även om sura röster (som påstods sitt och kontrollräkna någonstans!) försökte minska antalet från 25000 till 2500. Det är tydligen fler partier som anammat detta med räkneexempel.  

Ledsna väljare och en och annan politiker undrar vart deras parti är på väg någonstans, och felet sitter väl i att ledningen drabbats av den sjukdom som kallas Pamp, den som utvecklas när man börjar känna sig så säker i sadeln att man glömmer bort att man är folkvald. Detsamma vart man slirar iväg så har man sin röst säkrad. Då så.

Få se nu om 25 000 på plats (samt alla icke räknade sympatisörer som inte hade möjlighet att närvara, och det är en hel del oräknade röster) kan få dom att komma ner på jorden igen och undra vad det innebär att vara FOLKVALD.

Bl a att man inte ljuger bort givna vallöften helt ogenerat. Bara ett tips.  Och vi har en fin historia av folkvilja, att det är något visst med Ådalingarna och Nolaskogsarna, dom är intiativrika och har framåtanda, man tar dom inte där man sätter dom och deras viljestyrka kan förflytta berg.

Så säger sägner och myter och då jag såg uppslutningen idag blev jag i ett svagt ögonblick både stolt över "de mina" och rörd och tänkte, ta mig fan, det stämmer nog!

Vad min stackars inte allt för lättknäckta mamma (S) skulle sagt om hon levt idag Är;

Pampar!  

 




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards