Ensparkibaken

Alla inlägg under september 2018

Av maricici - 24 september 2018 12:08

Twitterpresentationen..

Hur som helst så får visionerna stå tillbaka på Måndagar, i dag ska jag följa yngste grabben till vårdcentralen för att ta ett exempel. Han kom rusande upp vid midnatt och hojtade "hej, vad kallt det är här". Nu var det inte speciellt kallt så jag anade att något var fel, kände på en panna som var brännhet och örontermometern visade 39.5 Gav en tablett alvedon och ringde sjukvårdsrådgivningen angående vissa biverkningar av antibiotikan, där trodde dom det var lugnt med den men att vi skulle kolla upp bölden igen så det inte blivit någon bakterieinfektion. Och det kunde vänta till nästkommande dag om inte symtom på en begynnade sepsis visade sig.   Så natten har varit lugn men inte jag.

På morgonen, skicka iväg den äldre grabben med taxin som vanligt och så ringa runt, sjukanmälan till DV (där hade en virusförkylning gått lagret runt så det kunde vara den han åkt på också) Beställa akuttid på vårdcentralen, 1 timme varav 15 minuter avsatt för försök till provtagning. Och så jäklar också, skrev fel i den äldre grabbens kontaktbok, han ska inte hem i eftermiddag utan på korttidsboendet. Skynda sig ringa till hans DV och uppmärksamma dom på detta.

Just nu; logga ut och förbereda oss för avfärd.

Och uppmärksammas på att gamla tanter ska inte ha visioner, dom ska sitta still  


Okej, en sak kommer aldrig att förändras, jag tillhör den generation som har kall inkokt lax med remouladsås och kålpudding med skalpotatis och lingonsylt som önskekost.

Med detta får alla låta sig nöja.


 


ANNONS
Av maricici - 23 september 2018 23:31

   Ett glas rosé och så en bra hockeymatch MoDo-Almtuna 4-3. Lite besviket att dom inte kunde dra ifrån mera när man åkte på machstraff i Almtuna, men okej, det var två jämna och bra lag som möttes. Inget snack om det.


ANNONS
Av maricici - 22 september 2018 23:41

För fyra år sedan; Min käre svåger och sambons högt hållne storebror gick bort i ALS. En sorgens tid.

Och så den där känslan man får av den familjära varianten; vad bär min sambon på, kommer mina barn att drabbas? Slår bort tanken med att går man och grubblar så har man inte ens levt när den dagen eventuellt kommer.


För tre år sedan;

gick värken lättare att bemästra och nu börjar den dessutom sätta sig i en höft. Kommer säkert att få sätta in en höftledsprotes som min pappa och farbror gjorde på sin tid.

Läget just nu; det är värst när man sover och stelnar till, man vaknar varje timme och på morgonen blir man illamående av igångsättningssmärtorna. Men mellan 12 och 24 mår jag rätt okej och det är det som räknas.


För två år sedan; Det renoveras men bara byrån och stolen fick ett lyft från avskavt vitt till svart.

Med facit i hand så syns vartenda dammkorn på det blanksvarta.

ROT och RUT, ja..

så fixar vi det mesta själva; målning, tapetsering, byte av köksinredning, byte av sanitetsporslin, glasa in altanen, byta någon ensam trasig takpanna osv. Det vi behövde auktoriserad firma (med F-skattebevis och täckande försäkring) till var att fälla stora lönnen som dessutom bara gick att fälla i riktning över gatan.

Och så luftvärmepumpen, alternativet för den som inte har råd med bergvärme eller solceller.


För ett år sedan;

Uthängd med namn och telefonnummer tillsammans med en massa folk från jagärhär gruppen.

Och det har inte avskräckt mig från att andas på nätet.

Möjligen innehåller mitt motto "Stå på dig annars gör någon annan det" någon magisk komponent som gör att jag lyckas vandra vidare i tillvaron.

Denna gång också.


Av maricici - 22 september 2018 22:00

hur hamnade jag i en diskussion om ROT och RUT så här på lördagskvällen?

Inte för att det skiljer sig från det gemytliga samtalet över köttsoppan då MoDos chanser i allsvenskan, regler för cyklist som ska passera övergångsställe, att julskyltningen redan börjat (dom blir tidigare för varje år) och stormen Knud avhandlades (ute vid kusten, här i inlandet hade vi inget att förtälja om den), utan för att alla andra på nätet diskuterar regeringsbildningen och talmän.

Möjligen för att jag kommit i ett läge där det där tjafset bara gör mig trött och väck mig när det är över..

144 är fler än 143 och man ska respektera att man är tillsatt av folket. Annars är det ingen demokrati utan ett styre värdigt en bananrepublik. Punkt.Slut

Tilläggas kan att gästerna var lika trevliga som alltid och att recept på både köttsoppa och blåbär/chokladtårta finns under kategorier. Jo, vi lade till en skivad banan mellan två bottnar för att årets blåbär var så sura på grund av torka och missväxt.

Och att jag efterfrågas av grabbarna just nu. Dom vill ha hjälp att göra kväll.


Snart är det jul
Av maricici - 22 september 2018 00:25

suttit och tittat på hockeyallsvensk premiär matchen Björklöven-MoDo 1-3..   Fick C More All sport årspkatet i present av sambon med tillgång till dom flesta matcher. Gissa om det ska utnyttjas  

Och i morgon väntas gäster framåt eftermiddagen. Funderade ett tag på vad jag skulle bjuda på men sedan kom jag på det; hemlagad köttsoppa med klimp brukar alltid gå hem. Och yngste grabben tyckte att vi kunde fixa en tårta till efterrätt.

Blir en lite roligare helg för honom än den förra. Bölden ser ut att vara på tillbakagång också, det är inte lika rött och svullet längre och på söndag är det sista antibiotikadagen.

Kort uppdatering i kväll och så i säng och försöka sova en stund.


Av maricici - 19 september 2018 14:04

allt jag skulle företa mig i dag kräver vatten; delvattenbyta i akvarierna, städa ur växthuset, torka av ett par golv och nu känner jag mig mest uttråkad i väntan på vattnet.

Läser på byns anslagstavla och funderar på att anmäla mig som frivillig till svenskundervisning för asylsökande, kursledarna behöver volontärer. Har ju faktiskt möjlighet två timmar i veckan. Och sedan slår mig tanken att mina pedagoogiska kunskaper kanske inte räcker till. Mitt cv i ett nötskal; sviktande självförtroende på 5 möjliga jobb av 10  

Vrider på kranen; Inget vatten  

Hittar en spellista märkt Tio-i-topp och Poporama 1961-1984, snabblyssnar och undrar;

 tyckte jag verkligen denna var bra?

Och den?

Och den?

Konstaterar att musiksmaken förändras med åren.

Och under tiden har vattnet i kranarna kommit tillbaka

Av maricici - 19 september 2018 13:38

Har varit och köpt 6 stora petflaskor på grund av en större vattenläcka i det kommunala nätet där det inte kommer en droppe ur kranarna. Konstaterade att nere på byn fungerade vattenförsörjningen som vanligt så läckan måste finnas någonstans på vägen upp till berget. Enligt kundservice så kunde det ta hela dagen innan felet var åtgärdat.

Och så kom jag på att den äldre grabben måste ha tillgång till vatten i någon form när han inte får något ur kranen.

Och det skulle inte vara fixat före hans ankomsttid.

Köpte förutom vattnet, färdiggräddad tunnpannkaka och ärtsoppa på rulle som ska vara till middag.

Kom vidare på att jag är en dålig prepper och att jag skulle spårat den där kallkällan dom äldsta i byn brukar prata om..


Av maricici - 17 september 2018 14:12

     Gråhäger på jakt efter föda

 

Ur årets ägg; fiskmås

 

Höstfärg

 

Ekorre med något svåridentifierat i munnen. Bomaterial? Han gillar inte sällskapet hur som helst vilket syns på svansen (det ilskna tjattret är inte med på bild)

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25
26
27 28 29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se