Direktlänk till inlägg 1 oktober 2015
150 g smör
150 g vit choklad
3 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
70 g melon och pumpakärnor.
Glasyr:
1/2 dl grädde
100 g vit choklad
1 mks rivet citronskal
Smält smör i en panna och ta det från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vetemjöl, frön och smörblandning. Rör till en jämn smet och häll i smörad och bröad form, 20 x 20 cm blir lagom. Grädda kakan i 150° C, i den nedre delen av ugnen, i ca 40 minuter. Browniebotten ska vara lite kladdig i mitten när den är klar. Låt svalna och skär upp i små bitar.
Glasyr: Koka upp grädden och rör ner chokladen, till en tjock glasyr. Ta av från värmen och vänd i av citronskalet.
Och så en variant på klassiska brownies med lite seg kladdkakekonsistens.
Klä en 20x20cm form med bakplåtspapper.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
||||||
5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
|||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|