Ensparkibaken

Alla inlägg den 12 februari 2015

Av maricici - 12 februari 2015 23:05

och det är väl det enda som piggat på sig också..

Dottern flunsan och 40 grader, vi vaccinerade en aning piggare men tillräckligt påverkade för att allt ska stå stilla..

Och så måste vi in till stan i morgon, inget som går att skjuta på  

En snackis som jag vägrar dra igång, just därför..

Hur djävulusiskt desperat och patetisk kan en människa bli i sin jakt på ett meningsfullt liv?

Kan den mäktiga känslan dras ner ett par nivåer om det kommer till allmän kännedom hur många som genomskådat detta och bojkottar skiten helt? Bl a, jag då...

Låt dom sitta där och mumla utan att någon behöver kännas vid dom.


Det här har berörts med några ord i ett par FB-forum, och annars är väl alla fullt upptagna att mota vår andra beteendeproblemtik i grind, dom sitter på vissa politkers FB-sidor och skriver hatinlägg mot nioåriga smågrabbar med deras goda minne..   

Fan vet vart dom vill komma någonstans, dom har inget vettiga att vare sig tillföra eller anföra och borde hålla sig borta från forum som påstår att man tröttnat på dom..

Och att jag har en icke föraktansvärd erfarenhet av att bemöta och läsa av barn och ungdomar som kan bli både aggressiva och utåtagerande, inte minst dom som kallas grabbarna i  min blogg.

It takes two to tango..

Som van avläsare såg och hörde jag en panikslagen unge som försökte ta sig loss och så en vakt som markerade med ett bryskt "Ligg stilla" så huvudet dunkades i golvet.. Och undrade varför han inte sa några lugnade ramsor om att han inte ville något ont, vilka nonsensramsor som helst, bara avsikterna kommer fram. Möjligvis hade dom inte nått fram, men bättre ändå än att inte kommunicera alls.


Och så detta..

Och så kan dom var knivbeväpnade dom små gossarna..

Grundat på empirisk erfarenhet?

Nej, grundat på fördomar, främlingsrädsla och mytbildning.

Visst kan dom generellt sett, risken finns alltid om ungar som hamnat i kriminalitet tidigt i synnerhet. Och ordningsvakter som bara har utbildning på gripande av vuxna människor i mentalitet och storleksskillnad skulle behöva en utökad kunskapsnivå..

Men nu gällde det en helt annan typ av barn, nämligen vilsna och traumatiserade nyakomna ensambarn på rymmen från ett behandlingshem till sin storerbror. Anhörig och den nya fullt kompetenta pappan, under dessa omständigheter (inom parentes i den kulturen då samma fenomen är beskrivet både hos Finska krigsbarn och familjehemsplacerde, splittrade Svenska syskonkullar). Tycker dom båda två. Barn som oftast har negativa och ibland vidriga erfrenheter av polis och milis i deras hemländer.

Risken finns ju att alla som skriver på dessa forum också kan vara beväpnade och något man borde hålla ett extra öga på av mentaliteten att döma.. Dom spottar också och svär, och försöker slingra sig loss gör dom också..

Och med största sannolikhet så är vissa men långt ifrån alla av dom beväpnade..

Och sannolikheten att få en dödskyss är?

Inte stor skulle jag tro.

Det beror faktiskt på hur man hanterar situationer, betraktar och bemöter andra..

It takes two to tango.







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9 10
11
12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards