Ensparkibaken

Alla inlägg under september 2016

Av maricici - 23 september 2016 01:31

      Casablanca; en av mina favoritfilmer.

Av maricici - 22 september 2016 00:45

Det renoveras för fullt och just nu väljer vi färger på väggar och golv. Det enda jag gör på nätet nu ett slag.

Den här finns med på möjligtvislistan

Och den här

Och så en evighet innan vi kommer till skott.

 

Köpte en betongmadonna idag också, på impuls så där. Fick bara ett infall att där kommer hon att passa perfekt.

Ljuset är ett doftljus marsipan och mörk choklad som jag fick för halva priset för det var skyltexemplaret, det absolut sista dom hade.

Och så är altanen höststädad. Uteköket har bommat igen för säsongen, solsängen är utbytt mot varma filtar, halvvissna blommor har bytts ut mot vit ljung och ett par exemplar av kantlobelia i kruka som fick en nytändning av Septembervärmen.

Och så lite nattmusik att somna till:

Av maricici - 20 september 2016 01:25

Här skulle jag skrivit fortsättningen från i går kväll men istället blev det ett spontant möte runt en ultraljudsbild på Facebook. Alla IRL-släktningar och vänner var där och överöste dom blivande föräldrarna med grattis och namnförslag.

Personligen så fastande jag för Hampus namnförslag; Lejonfånge och hävdade att det åtminstone borde ingå som ett tillägg i efternamnet. Nej, det är inte Hampus och Josefin som ska få syskon, men däremot ett kusinbarn. Förslag nummer två var det klassiska junior och farsans namn, men dessvärre vet vi inte om det blir en han eller hon än. Det skulle få komma som en överraskning. I Mars.

  

Återstår bara att hoppa i säng nu då innan det är dags att kliva upp igen.


Av maricici - 19 september 2016 13:28

Citrusträdet blommar tycks trivas bra med inomhusflytten  

 

Det har till och med fått små kart

  

Min favoritmatplats på altanen har fått en magnifik höstutsikt

  

2 kg gröna tomater väntar på att bli marmelad

 

Och så har jag mitt bibliotek

 

Får presentera sig själv i dagens kort

Av maricici - 19 september 2016 02:00

Läser ur Nordiska Gudinnor-vardagsmagi för dagens kvinnor, underrubriken Svart magi, Sofia Axelssons egna reflektioner.

Litet utdrag:

"Svart magi har oförtjänt dåligt rykte. Till och med dem som säger sig arbeta med balans mellan krafterna kan glömma sig, då svart magi kommer på tal. Svart magi har för många blivit liktydigt med skademagi, men för mig är det helt skilda saker. Skademagi är att medvetet rikta energi mot någon i syfte att skada. Svart magi är däremot ingenting annat än motsatsen till vit."


Mian egna reflektioner;

Svart magi, vad tänkte ni på då?

Det finns många defintioner av den svarta magin allt från gammalkristna omvända handen till det mer nihilistiska koncept som tillhör modern satanism.

Men för mig personligen så handlar det om en hel, livsstil med magin som följeslagare och nästintill daglig ingress. En livsstil som delar sig från den kristna konventionen och det är möjligtvis där det upplevs som "farligt" av vissa. Tron på att inget är omöjligt, konsten att bryta mot "naturlagarna"

Nu ska jag inte sticka under stol med att det finns hardcoreinslag, men det är sånt som brukar falla in i sitt naturliga sammanhang, eller har du ett vapen hemma så brukar du det när det krävs, och inte i tid och otid bara för att du äger ett. Eller att inneha vapenlicens innebär ett visst ansvar och en viss mognadsgrad. Som jag ser det.

Eller för att reflektera över något annat, hur magin fungerar till vardags, så kan jag ta en händelse nyligen; befann mig i bostadsområdet med grabbarnas korttidsboende för att överlämna deras glömda badkläder. Gick från parkeringen och ner mot deras hus förbi ett lite förrådshus som skymmer vägen lite. Brukar ofast bara knalla över då det inte är hårt trafikerat, men nu kände jag intuitivt att "stanna till, det kommer en bil"

Mycket riktigt kom det en bil, i hög fart,långt över föreskrivna 30.

Eller att det plötsligt blir en ledig parkeringsplats mitt i rusningstid.

Följeslagaren i vardagen.


Och reflektioner om sexmagi: Förekommer också i vad tänker du på då?

Finns i ett otal varianter från uråldriga till ceremoniell högmagi.

Eller att jag har en del böcker i ämnet, Anton LaVey, Tommie Eriksson. För att ta två exempel.

Att det ligger en vilja att uppnå mål däri, dom kan utföras på olika sätt, lust, medlidande, dom kan utföras i svart och det lite mera begränsande vitt.

Detta om "kvinnlig livsenergi" och att den skulle ha en försvagande eller irriterande verkan i sitt spridningsfält?

Nu blev det lite mera traumatiskt.. 

Nädå, arbetar man enligt Anton LaVeys magiska system så finns det inte en chans i världen att det är så.

Möjligtvis om man inte kan sin sak. Eller kommer in med felaktiga önskemål mot en person. Det gäller hursomhelst både kvinnliga och manliga magiker.

Det mest ökända exemplet är väl newbien som drivs av habegäret att samla på erövringar, som klagar på att dom inte kan bryta sig loss sedan. Nu är det en gång för alla magikerns ansvar att kunna och inte dom han eller hon förhäxat.

Eller den som börjar irritera mera erfarna magiker med sin oftast icke önskvärda bekantskap. Du vet dom där som är så sura och hårluggas emellanåt.   

Min fråga skulle vara; Vad ska du ha så många killar/tjejer till, rent praktiskt alltså?


Den tredje reflektionen är att den kan utföras framgångsrikt av alla som vill; Anton LaVey fritt översatt; Är du inte så ful att du inte går att titta åt på fullt allvar så har du en chans.

Det är bara din egen brist på fantasi som kommer att sätta begränsingar.




Av maricici - 18 september 2016 13:34

innebär förmodligen att sambon ska åka och köpa en ask smör, blir sen, ursäktar sig och berättar att han träffat Hasse, Bosse, Lasse , stannat och pratat med var och en för sig och så har han glömt att köpa smöret.

Att jag ursäktar mig för att jag blev sen men jag såg att återvinningssoporna behövde sorteras och tömmas när jag gick förbi, och så passade jag på att handla för i morgon när jag ändå var i farten.

Att sambon kommer från träningen och sätter sig och käkar middag.

Att jag passade på att ta en fika med syster ett när jag ändå hade några ärenden in till stan. Och kommer hem och lagar middag.

Nu ska det sägas till sambons försvar att jag blivit erbjuden gymkort men vill inte ha. Man har inte tid med sånt skit när man är stockkonservativ.

Det innebär att vara ansvarstagande i dom traditonella kvinnouppgifterna. Däremot så fattar jag inte hur dom menar som påstår att dom känner sig kvinnliga. Jag känner mig som bara jag. En människa, Homo Sapiens.

Som barn var jag inte heller speciellt traditionell, jag läste visserligen Kittyböckerna och Starlet med parallellt med kioskdeckare avsedda för vuxna män, andra världskrigets historia och kriminaljournalen. Möjligtvis ligger det lite manpleasing i tillvalet. Ett kul ord som inte innebär att man fjäskar utan mest omedvetet tar till sig ett koncept som fungerar och anses framgångsrikt. Måste tillstå att jag har väldigt lite av den mjuka vårdarinnan och rätt så mycket av den gamla barska översköterskan i mín arketyp. Att allt är inte svart och vitt och det finns flera än två sätt att vara.


Och för att återgå till gårdagens fråga så tillhör jag inte dom som upplever feminismen som en uppdykande hotbild, möjligtvis för att jag är trygg i min traditionella roll och orkar titta lite mera nyanserat.

Nej, jag tycker inte att man ska lagstifta om hur familjerollern sak se ut. Och omvänt, jag tycker inte heller att man ska pådyvla människor det traditionellt manliga och kvinnliga som det enda rätta, det borde finnas utrymme för individualism.

Det finns saker jag inte håller med om i både det ena och det andra, dvs feminismen, konseravtismen och samhället i stort men det är ganska svårt att dra utan opponen ter närvarande. Och långrandigt.






Av maricici - 18 september 2016 02:15

Middagen gick bättre för den äldre grabben, lite stekt torskfile och potatis gick ner för att stanna och

så gjorde även efterätten; en bit drömrulltårta med konserverade mandarinklyftor till (ingen vispgrädde till mjölkallergikern)

Och så vill han mest ligga och vila idag.

Och så blev det natt och alla har gjort en sen kväll. Sambon var näst sist ut, han satt och nattpratade i telefonen med någon och sa nyss god natt. Jag är definitivt sist, har lite nätläsning som inte hunnits med i veckan som gick.

Har låst upp artikelserien Det Svenska Hatet i AB och känner mig lite så här:

  

Annars så var det den här artikeln som diskuterades på nätet i kväll 

Själv nöjde jag mig med att lurka då jag inte är feminist och kan svara på frågan. Det kom i alla fall fram till att det blev lite stereotypt, det finns som bekant mera än en människotyp ute på svenska landsbygden. Det handlade inte om motstånd i form av haters i vart fall, utan mera det lite konservativa; vi behöver inte det här. Och då gällde det mest i familjen och inom genusbiten. Däremot vill dom flesta ha en förändring på arbetsmarknaden.

Åhjavisst, jag är stockkonseravtiv i min privata roll men det innebär inte att det inte finns saker i samhället som behöver utvecklas till det bättre. Alltså, det finns som vanligt inget svart och vitt här i världen då.



Av maricici - 17 september 2016 13:18

   Och när verkligheten tränger sig på så ligger man efter med allt i det där fina planeringsscemat. Vi skulle varit ute och planterat tulpanlökarna nu, jag och grabbarna. Inte haft pyjamasparty på förmiddagen, dusch vid lunchtid och lunch en timme efter i planering men grabbarna var extra trötta idag. Om sanningen ska fram, jag också. Värken i axlarna har stört nattsömnen och det är minst två veckor kvar till det är dags att tänka på en ny kortisonbehandling. Till lunch beställde grabbarna på snabbnudlar. Den äldre grabbens gjorde en helomvändning i magen och kom upp omgående. Det är så med esofagusreflux att viss mat och tunnflytande är extra svårt att behålla. Ska höra mig för om det där pulvret som förtjockade tunnflytande igen. Han hade det som barn och inte för att det var någon större succe, men..

Och sedan ville han vila lite. Inte duscha så där direkt. Passar på att titta till bloggen under väntetiden. Säger som chaufförerna på min gamla långfärdsbuss; som ni ser ligger vi efter i tidsschemat men det kör vi in ganska snabbt.


Musik; nu får yngste grabben välja:

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards