Ensparkibaken

Alla inlägg under december 2020

Av maricici - 10 december 2020 23:51

Var ute tidigt i tisdags och betade av småbarnens önskelista och hittade nästan allt som önskats. Coola örhängen i form av små delfiner i blått och silver med matchande berlock i halskedja. I övriga paket; lego ur ninjagoserien, playmobil ur riddarserien och en mjukistiger och en mjukispytonorm i glada färger. Bra arrangerat i den lilla butiken delade in och utgångar och noggranna instruktioner för köande. Och försiktiga kunder som tog omvägar för varandra när vi möttes i gångarna mellan butikshyllorna. Och så fick jag umgås med mina två äldsta både i butiker och hemma hos äldste grabben. Och i kväll har jag stekt köttbullar,  packat in julklappar och lyssnat igenom julspellistan under tiden.


Och Här var det gran, här var det gran, den finaste i stan på dopparedan..   

https://www.norraskog.se/skogsbyran/fastighetsformedling/till-salu/objekt?id=MDMwN3wwMDAwMDAwMDM0NHw1OA.


Har visst kommit in en del anbud och mera vet jag inte just nu.


Och på spellistan


Av maricici - 7 december 2020 15:52

https://www.allehanda.se/logga-in/modocoachen-tvingad-till-karantan-minst-nio-smittade-tur-jag-har-datorn-hemma

Innebär att minst två matcher pausas, men det var ju inte helt oväntat. Önskar dom drabbade lindrig sjukdomsförlopp och god bättring, och passar också på att hälsa till det även nyinsjuknade Kristianstadlaget.

Och på min egen hemmaplan, läs kommun har vi igen det som inte drabbade oss i Mars-April,många sjuka och sjukhusfall och hög smittorisk i hela kommunen där jag bor inräknat. Dags att vara exrtemt försiktig och även bära munskydd på hemmaplan då. Samt gynna våra lokala handlare som får sälja julmat och herrkläder till oss i år. Inte en chans att man vågar sig ut på stormarknaderna inne i stan i julrushen. Möjligen inte lika stort utbud men istället så får vi banta ner julbordet till noll impulsköp och det är ju smart, både för plånboken och klimatet.

 Men ett stadsbesök måste göras för att beta av en önskelista med lego i ninjagomodell, militärfordon, Star Wars prylar, coola örhängen, luktsuddisar, roliga pennor, söta mjukisdjur, och lejon och dinosaurier i alla material.

Prio funderingar; vad än 60-åring anser är coola örhängen gäller nog inte för en 9-åring och vad vill hon då ha? Sedan kommer hur undvika trängsel?


Och i helgen har Lillpigans levererat 20 kgs köttlåda, hälften färs och hälften styckbitar , apropå stöd dina lokala näringsidkare. Har skrivit hur köttbitarna ska anrättas utifall någon annan vill försöka. En stek, till köttsoppa, till kalops och på oxfilen står det helt enkelt Till Nyår!  Och av färsen ska det bli köttfärssåser av olika slag, köttfärslimpa och julköttbullar.


Och detta kommer man inte ifrån:


Av maricici - 4 december 2020 23:00

Från att tro att jag ingen födelsedag skulle ha på grund av alla restriktioner så har dagen varit magisk med fullt med grattishälsningar på Facebook och blommor och presenter IRL.

Börjar dagen med att gå i barndom och öppna paket iförd pyjamas.

 

Ett halsband från sambon med texten "Till 60-åringen från din andra hälft" ingraverat.

 

Från sambon dottern och grabbarna, ett svävande vinställ. Åtminstone ser det ut som så. Läckert var bara förnamnet.

 

Och så ett stort paket. Från vem?

 

En gullig mystomte till samlingen från äldste grabben med sambo och svärföräldrar.

 

Och en stilren och snygg ljusstake för värmeljus samt presentkort på blomster från svägerskorna i Åsele.

 

Komplett set för manikyr,pedikyr och sminkborstar från en ungdomskamrat.

 

Och så ett fint blomsterarrangemang från Sundsvall och syster 3.

 

Avslutningsvis gynnar vi våra lokala näringsidkare med middag från Restaurang Della Salute här i byn.

Ört och vitlökskryddad kycklingfile med klyftpotatis, bea och en fräsch sallad. Pepparkascheescake med grädde till dressert och en stor julmust till ingick i priset som för övrigt var chockerande billigt, 95 kronor per portion med hemkörning inräknad. Och supergott var det också. Hälsar en nöjd gäst.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards