Ensparkibaken

Alla inlägg under februari 2015

Av maricici - 5 februari 2015 01:26

bara för att få se hur badkaret fylls med våta handdukar..

Man kunde säga att detta med hygien måste vara vår grej, men så var det några handdukar som torkat skor och smält snö ute i hallen..

Middag idag, äkta industritillverkad pitepalt, färdigt på 20 minuter, serverad med lingon och en liten klick smör till.

I går; en mera omständig köttbullar i paprikasås med spagetti, då jag lovade att vi skulle dra ner på helfabrikaten i år och så hittade jag 5 röda paprikor på skrumpingsstadiet i grönsakskylen..


Man tager 7 hg köttfärs och blandar med 3 äggulor, salt, svartpeppar och paprikapulver, kryddor efter behag men ca 1 tsk av varje till att börja med..

Blanda, rulla och bryn i stekpanna.

Sedan såsen: Hacka 1½ stor eller 3 små gula lökar och 3-4 röda paprikor beroende på storlek, och fräs dom mjuka i en stor gryta, häll sedan i 3 dl vatten och 3 dl creme fraiche, smaka av med honung, salt och svartpeppar, mixa allt med en stavmixer, lägg i köttbullarna och låt koka på svag värme till köttbullarna är genomkokta..

Servera med någon form av pasta och färsk babyspenat.


Avslutar kvällen med att spana in bloggarna i rampljuset:

http://mammatillknut.bloggplatsen.se/

känns välbekant och bra


På Spotify i natt:



Av maricici - 4 februari 2015 09:15

den äldre grabben har åkt till sin dagliga verksamhet och jag börjar långsamt vakna upp ur tillståndet som rört sig runt antibiotikakurer, ögonproblematik, frukost, middag, lunch och lagoma aktiviteter dessemellan..

Jag börjar med en orörd tidningshög på köksskoffan, Allehanda, DN, Motormännen, Nordsverige, Land och så lite skvaller och lokalt tjosan..

Tittar på den och meddelar att jag har annat att ta itu med först, gårdagens nyheter känns som andra prio.

Tittar in på FB och ej öppnade meddelanden, "kryapåerkramar" och bortglömda affärer frän köp/sälj. Fan också.. Skriver en ursäkt, går det bra att träffas på Fredag?  

Käkar frukost, hittar en lapp på köksbordet "Kan du komplettera lönerapporterna och posta dom? *kramen från sambon*

Jodå, snart så..  

Och så eposten, hundramiljoner reklamutskick och en och annan faktura..

Går igenom i skallen; Återbud till tandis fixat, förnya recept klart, ombokat alla skjutsar tror jag, Glöm inte att förnya yngste grabbens tandvårdsintyg.

Snart är jag i kapp -  snart.


På Spotify:



Av maricici - 4 februari 2015 01:44

 

Jag också

 

Kompisarna på andra sidan köksfönstret 



Av maricici - 3 februari 2015 00:16

skitvinter!  

Snöat i tre dagar, glömt kupevärmare på i bil som isat igen totalt, efter en timmes slitjobb hade jag i alla fall fått upp framdörrarna, bara för att åka till sambons jobb med startkablar och konstaterandet att vi måste köpa ett nytt batteri till den här..  

Och att det är trångt att komma åt på en parkeringsplats.

Och att yngste grabben ville ha sin begärda fisk och rispudding i alla fall, det gjorde inget att det blev sent.  

Den där dagisrätten man aldrig tröttnar på; av 2 rullar osötad risgrynsgröt, 2 paket kokt sejfile, 4 ägg, salt, vitpeppar och paprikapulver.

Tror att receptet ska finnas under den kategorin sedan tidigare.

Och att utan Sonax flytande isskrapa hade jag stått mig slätt Tror jag köpte den på Q8 inne i Ö-vik..

Men den äldre grabben börjar pigga på sig, sista sjukdagen i morgon har det bestämts och sedan är det DV och dom två dagar som blev kvar av en veckas korttidsvistelse som gäller..


Syster tre kände sig på gång skrev hon i sin statusuppdatering; inom mindre än 24 timmar hade dom hunnit med att trilla från ett bord, riva en bokhylla över sig, ett läkarbesök, ett tandläkarbesök och avslutningsvis krockade dom med en traktor.

Har inte hunnit fråga henne personligen i kväll, får göra det i morgon..

Och att uppmuntran med tur att dom klarade krocken helskinnade mottogs med att far och son var fortfarnde mest bekymrde över den krockskadade bilen..

Det finns alltid dom som har det värre med andra ord..


Av maricici - 1 februari 2015 15:12

har fotat och håller på att lägga ut en massa från garderobsrensningarna på Tradera, och som vanligt då, svårast att beräkna den exakta fraktsumman och det näst svåraste att få bra foton.

Hittade för övrigt ett gäng totalmassakerade bilder av en kamera inställd på "snö" , det var visst dottern som varit ute och fotat yrvädret i ett obevakta ögonblick.

Brukar för övrigt lägga ut ett begränsat antal auktioner för varje gång så det hinns med att skickas i tid överallt, har lite snålt med tid som sagt var..

Den äldre grabben ligger och sover. Nu när ögonen börjar bli bättre har han legat och hostat sig igenom natten istället, alltså sover han idag och blir hemma i morgon också..

 

Fynd, bara uppackad, beskådad och funnen åt helvete för liten som vanligt.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9 10
11
12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards