Direktlänk till inlägg 19 oktober 2015
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 gram smör
4 dl mjölk.
Blanda dom torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smöret och finfördela med fingertopparna. Häll i mjölken och blanda snabbt till en deg. Dela degen i flera små delar och kavla ut till tunna kakor. Receptet är beräknat på 8 hela kakor i en gjutjärnspanna. Vi delade dom i mindre delar och det gick också bra.
Värm gjutjärnsstekpannan, det ska inte vara något fett i pannan. Börja med högsta värme och justera eftersom. Grädda en kaka i taget ca 4 minuter på varje sida, vänd när det börjar bli bruna fläckar på brödet.
Borsta bort överflödigt mjöl innan gräddning för att undvika en bränd bismak
Den äldre grabben tar hand om dom färdiga kakorna
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
||||||
5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
|||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|