Direktlänk till inlägg 20 januari 2016
Receptet beräknat till huvudmål för 8 personer
1 kg kycklingfilé
2 krm chilipulver
1 tsk salt
1 krm finmald svartpeppar
saften av en lime
4 msk tomatpure
3 msk vetemjöl
6 msk kycklingfond
2 liter vatten
2 dl jasminris
2 dl grädde
1 dl persilja helst blad, men findus frysta kruspersilja går också bra.
Skär kycklingen i små bitar, bryn dem i lite smör eller olja tillsammans med tomatpuren.
Krydda med salt, peppar och chilipulver. Ta mjöl, limesaft och lite av vattnet och vispa till en klumpfri redning. Blanda i och rör om så det inte fastnar i botten. Häll i fonden och riset och blanda rikligt. Häll sedan i vattnet och låt koka i 8 minuter, rör om då och då. Häll i grädden och koka 2-3 minuter till på lite svagare värme. Eller öka tiden med några minuter om du vill ha ett äkta kokihop. Hacka persiljan och lägg i som smaksättare och dekoration eller servera i en skål bredvid.
J.P Chenet Ice Sparkling att dricka till
Yngste grabben gav den också godkänt
Aktuell musik till matlagningen.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 |
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 | 31 | |||
|