Direktlänk till inlägg 3 februari 2016
600 gram mix av strimlad rotselleri och skivade morötter
1 kg potatis skalad och skivad i tjocka skivor
18 dl vatten
3 st hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
Ev 1 förpackning bacon, strimlad och knaperstekt
Vitpeppar finmald, eller nymald ur kvarn
Salt
Räcker till minst 6 portioner
Strimlad rotselleri och morötterna ska också i
Inget fel på den potatisen, tvärtom så lever den, men duger inte till oskalad längre.
Ta bara bort en lite tjockare bit av potatisen med en skalkniv, och skär den i tjocka skivor. Lägg i en kastrull tillsammans med morötter, rotselleri, vatten och hönsbuljong och koka till dom är mjuka.
Stek baconet under tiden.
Mixa med stavmixer till en slät soppa.
Häll i grädden och smaka av med salt och peppar.
Klart!
Serverad med vitlöksbaguett till men -bacon för min del.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | |||||||||
|