Ensparkibaken

Alla inlägg under mars 2020

Av maricici - 4 mars 2020 22:58

läkare lyssnade på missljud i lungorna och visade mig röntgenplåtarna, dom vita skuggorna längst ner, där sitter lunginflammationen och där är vätskan. Fick recept på en annan sorts antibiotika som jag ska börja med i morgon. Den kolliderade visst med citalopram med hjärtrytmrubbning som effekt och citalopram måste sättas ut under behandlingstiden.

Om utsättningssymtom så stod jag på så låg dos så dom skulle inte bli något större problem. Annars; vad väljer du, utsättningssymtom eller en blivande lungabcess? Tror valet är ganska självklart.

Sedan så är det viktigt att hosta upp skräpet ur lungorna, slarva inte med hostmedicinerna. Och jag har en sån här hemma redan som skall användas för att hålla lungorna igång:

 

https://plus.rjl.se/infopage.jsf?childId=21008&nodeId=40052

 

Sedan så fick jag KOL-medicineringen uppgraderad från inhalation vid behov till en som ska inhaleras var 24;de timme.

  

På apoteket hade man begränsat antalet handspritprodukter man fick köpa, max 5 st. Hade inte tänkt köpa alls, men nu såg det ju ut att hota ta slut så jag plockade ut 4 fickflaskor och ett paket engångsservetter. Och så medicinerna som skrevs ut i dag, tack.  

Och utanför COOP bjöds det på gratis grillad med bröd, och jag hade inte tid för jag måste in och handla innan familjen kom och hämtade mig. Grillad med bröd som är så gott.  

Och så blev det hockeyfest på kvällen med vinst för MoDo mot Tingsryd och förlust för Timrå mot Björklöven. Det ser bra ut inför SHL-kvalet just nu, men än är det inte slut så det är lika bra att hålla tyst.

Och avslutningsvis så vaknade den äldre grabben och hatade sin påse med badkläder som kastades ut ur hans bag och lika fort slog hans humör om till solsken. Antar att han drömt något och vaknat till.

Och vi forstsätter med skilda sovrum ett tag till, inte för att hostan stör sambon men den stör den äldre grabben som ligger vägg i vägg med oss.


Av maricici - 3 mars 2020 22:50

vilket innebär att jag har orkat a) serva en snöskottande dotter med varm choklad klockan 5 på morgonen (ingen av oss kunde sova på grund av min hosta) b)plocka i en diskmaskin, c)skrubba porslinet i dusch och badrum med tanke på den äldre grabbens ankomst (han får inte bli sjuk), och där fick jag ta en lååång paus. Sedan hälsa den äldre grabben välkommen hem och passa på att ta itu med hans och vår tvätt, samt stoppa undan tvättad badrumsfrotte. Och så ut och handla lite med hela familjen på den äldre grabbens önskan. Behövde ändå fylla på med mjukt bröd, spolglans till diskmaskinen och svartvinbärssaft. Gick med nedböjt huvud för att inte smitta någon och morsade med ett kort hej på syster två som stod bakom i kön (hon vet hur det ligger till) Och där tog det stopp. Fick ett galet hostanfall när jag kom hem, bad sambon fixa middag (pölsa och potatis) och lade mig utslagen på sängen.

Kör för övrigt med en lyxdiet på handskalade räkor toppat med körsbärstomat, alfalfagroddar, grönsallad och majonäs och så ekologisk svart vinbärssaft att dricka för egen del, det enda som går ner men nu fick jag ta lite pölsa för artighetens skull.

Den äldre grabben hittade rester av fullkornsspagetti i kylen och undrade om det fanns en alternativrätt?  

Ja, för den här gången då, det är ju välkommen hem i dag.   

Sedan så känner jag att det här med att halvsitta i sängen och glo på TV har förlorat nyhetens behag.

Nu vill jag bara komma upp på benen igen, men vi får se hur läkarbesöket i morgon utfaller.

Av maricici - 2 mars 2020 19:48

som får börja Mars månad med ännu en sjukblogg. Inte mycket till bättring under helgen med feber eftemiddag och kväll och en helt galen hosta. Hade i alla fall tid för provtagning på hälsocentralen i dag, det konstaterades att det blivit sämre sedan sist och så fick jag remiss till akut lungröntgen. Därifrån och ner till akuten för vidare bedömning, hamnade på ett isoleringsrum med sluss och försedd med två skyddsklädda, munskyddsförsedda sjuksyrror som tog temp, saturation och blodtryck och ursäktade sig för sin klädsel, men det går så mycket nu..

Antar att det går något som kallas coronavirus som man har beredskap mot. Helt rätt, för dom kan ju inte veta vilka som stapplar in och tokhostar och har vatten i lungorna.

Nu hade jag inte covid-19, utan något med sista prio på skalan för patienter som mår skapligt efter omständigheterna. Blev hänvisad tillbaka till primärvården för fortsatt utredning och fick tag på läkaren och en tid för uppföljning på onsdag.

Personligen tycker jag att det känns lite läskigt att ha vätska i lungorna, men det var visst bara lite enligt min läkare. Och har antagligen samband med den infektion jag haft eller har.


Plus och minus med att vara sjuk

  Fick ligga i sängen och se hela vasaloppet i går. Helt ostörd.

  Den galna hostan som kommer attackvis och varar i sju evigheter.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards