Ensparkibaken

Alla inlägg under november 2020

Av maricici - 17 november 2020 14:09

https://www.hemnet.se/bostad/gard-solberg-ornskoldsviks-kommun-sjo-110-17107995


Torp med renoveringsbehov men med stor potential, vackert beläget vid mossaträsksjön.

Möjlighet till jakt, fiske, friluftsliv.

Service; ca 5 mil in till Åsele, Västerbottens län.

 

Priset är satt 900 000 eller bud och värdet avser främst tillhörande skogsmark.

Skambud undanbedes vänligt men bestämt.  


Av maricici - 15 november 2020 13:31

Bara dimma och regn ute, ömsom duggregna och ömsom ordentliga skurar. Och jag fick plötsligt känna att 60 är nog det nya 90 när jag kom på hur svårt  det var att ställa om från manuell växel till automatlåda, och det var ungefär en månad sedan jag körde Chryslern senast. För det första; jag har handikappanpassat både bilarna med backkamera för att jag har svårt att vända mig om och titta på grund av bröstryggsartrosen. När jag lade in backen dök det upp en grå dimma i rutan. Enkelt fixat, lite kondens, gå ut och torka av. Gör ett nytt försök; fortfarande en grå dimma i rutan. Försöker ändå, klart i sidospeglarna, ok så långt jag ser in i döda vinkeln, men rakt bakåt, överkroppen är stel som en pinne och vägrar lyda, men jag tror att det är fritt. Det är november, det är norrlandsmörkt ute och så kommer en regnskur och jag slår på vindrutetorkarna-inte. På höger sidan där jag famlar fanns reglagen på vår andra bil och här är - tomt. Det står stilla i skallen, var fan var det dom satt nu igen?  Gör ett försök och konstaterar att det där var helljuset. Får möte på den smala gatan och ser inget annat än billjus och en nerregnad vindruta. Var van är vägen, var är jag?   Famlar och får igång bilradion som svarar; jo, det är sant, den svarar "I´m on the highway to hell!, the highway to hell!"  

Hittar äntligen torkarreglaget, får fri sikt igen och tänker att något mer passande är svårt att hitta.




Av maricici - 14 november 2020 14:29

Ringde på dörren på förmiddagen, jag öppnar, ser först ingen där men sedan ser jag en av sambons kompisar ute på infarten som försynt undrar om du har gubben hemma?

Hämtar "gubben" och undrar vad det var med den där nu då   tills jag kom på, visstiden-social distans!   tur att det finns folk som inte glömmer att ha koll på läget. Nu är det lock in som gäller igen.

Precis när jag garderobsrensat och satt ihop en den lyckade outfits av resterna, dom som skulle användas när jag gick ut. Suckade och tog fram dom vanliga mjukiskläderna avsedda för städning och allmänt innebruk. Ställde in den sista 60-årsfesten och antar att det var lika bra. Covid-19 härjar fritt i Sundsvall och syster 3;s sambos arbetsplats är drabbad (inte inom vården), men han hade visst hunnit börja arbeta hemifrån så vi får hoppas dom klarar sig. Och som syster 3 sa; vi kan festa när allt det här är över  

Och jag gjorde premiärturer med munskydd försedd i går. Hade övat att sätta fast det rätt här hemma (att det inte är någon raketforskning sa den som inte har långt hår, glasögon och liten näsa) Och när tekniken är på plats så sitter det både tight och bekvämt och man får ingen känsla av att peta sig i ansiktet. Reaktioner; Två små barn fnissade, ett par stycken tittade undrande och tog ut avståndet och tiggaren utanför tyckte; munskydd, bra, bra!

Och för yngste grabben gick det bra att jag inte fick komma in på boendet, att han fick vänta i bilen medan jag handlade men han har fortfarande svårt att förstå var vi hittar dom där sjuklingarna som vi ska undvika.


Av maricici - 13 november 2020 14:07

Besöksförbud på yngste grabbens gruppboende från och med i dag. Undantaget att han får komma hem och hälsa på som vanligt då vi själva befinner oss i riskgrupper och är ytterst försiktiga och noga med att hålla den sociala distansen. Korrigerar rutinerna; vi hämtar och lämnar vid gruppis ytterdörr, han får inte följa med in och köpa sitt lördagsmysgodis, jag går ensam och med munskydd försedd. Och så missar jag manifestationen Stoppa Trafikverkets Flytt från Mellansel i morgon, synd men det kan inte hjälpas, jag har ett stort ansvar att inte föra in covid-19 på omsorgsboenden och DV, även om det känns surt att missa den. Dels så kan jag inte tänka mig ett Mellansel utan järnvägsknut, och dels så har jag vänner som berörs personligen av flytten. För att inte tala om att vi alla berörs av den här levande landsbygden som återigen får ta ett steg tillbaka. 

Av maricici - 9 november 2020 22:52

Coronakrisdagboken. Ser inte ut som vi ska klara oss från en andra våg, men vi får hoppas att dom nya kunskaperna sitter på plats så antal svårt sjuka och dödsfall kan hållas på minsta möjliga nivå. Om vi börjar lokalt så är läget i kommunen att vi knappt haft en första våg, och det kommer surt efter nu med högre antal smittade än i början av året. Men å andra sidan så har vi inga svårt sjuka ännu utan folk som testas positivt i statistiken. Och personligen så börjar jag för första gången  tänka på att bära munskydd när jag är inne i stan. Typ IIR, fast jag sneglat på en massa snygga tygskydd på nätet (förmodligen verkningslösa), en annan okänd skyddsfaktor är att omgivningen håller ett visst avstånd bara utifall att det är någon som snorar bakom masken. Mera lokalt så har jag hört från en kompis till en kompis som jobbar i någon av stadens butiker att dom som är sämst på att hålla avstånd är gruppen 70+. Och här hemma är 60-årsfesten för gruppen 70+ är inställd på deras egen inrådan. Det finns 70+,are och så finns det andra 70+;are som tar detta på lite större allvar. Och sedan får vi se hur det blir med både den andra festen och julfirandet i år. Beror på hur det hela utveckla.


Och så den   sidan; Ett vaccin har precis börjat visa 90 % effektivitet och det var ju glädjande även om det inte är färdigt för att släppas ut på marknaden ännu.

Klart vi ska vaccinera oss när det väl släpps; som riskgrupp har man faktiskt döden som enda alternativ. Har sagt det förr angående influensavaccin.


Av maricici - 7 november 2020 00:57

       

Av maricici - 7 november 2020 00:55

       

Av maricici - 3 november 2020 22:10

handlar om valvaka - här också.

Nu ska jag upp klockan 6 i morgon bitti så jag håller mig inte vaken hela tiden, utan planerar ligga på soffan och titta upp emellanåt. Samt hoppas att jag slipper vakna till den chock som slog mig i förra valet. Han, den tomten? Det kan inte vara sant...  Nu har jag inte direkt Biden som någon favorit heller, utan hoppas på den minst dåliga. Med andra ord där många i USA ser ut att lägga sin röst, alltså på den minst dåliga av två, gäller för båda sidor.

Kl 23.38:tittar på femman och Filip&Fredriks valvaka just nu, men säkert kommer jag att flytta mellan kanalerna under nattens gång.


Och över till sporten:

https://www.allehanda.se/artikel/ville-nieminen-lamnar-modo-hockey-med-omedelbar-verkan-var-utvecklingsprocess-har-varit-for-langsam

Trodde inte att det skulle gå så snabbt och nu står vi alltså utan huvudtränare och väntar på en fortsättning..

Visserligen förlust efter förlängning mot Karlskoga senast, men jag tyckte ändå att grabbarna hängde med bra och har gjort en uppryckning. Men det är ju jag det.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards