Direktlänk till inlägg 26 januari 2022
Älgfärsgryta 4 portioner
400-500 gram älgfärs
½ purjolök
200 gram palsternackor
1 liten burk skivade champinjoner
2.5 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk kinesisk soja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Torkade trattkantareller (eller annan torkad smakrik svamp)
En skvätt rödvin (kan uteslutas)
Skölj och skiva purjolöken. Skala och tärna palsternackan.
Hetta upp lite smör el olja i en gryta och fräs purjolök och palsternacka
Tillsätt älgfärsen och stek den genomstekt. Tillsätt grädde, vatten, soja salt och peppar och smulade trattkantareller (smaka av) och koka ca 5 minuter. Tillsätt champinjonerna och rödvinet, och kokihop, ca 10 minuter.
Ska egentligen serveras med potatis men vi hade bara pasta hemma så vi kokade lite gnocci pasta till.
Blev faktiskt gott.
4 personer för två pers:
Tillsammans med 500 gram gnocci blev det mat för två dagar och dessutom en matlåda till frysen.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|