Ensparkibaken

Alla inlägg under juni 2015

Av maricici - 15 juni 2015 22:40

En Aprildag 1997 ringer telefonen, någon berättar att brorsdottern Malin är död, hon har tagit sitt liv. Hennes föräldrar berättar i Videoklippet..

Suicide Zero, en nationell förening för att minska självmorden. Våga närma dig det svåra, våga fråga, våga inhämta kunskap

 


Änglamalin

Av maricici - 13 juni 2015 02:21

Ja, platyna har fått några yngel  älskar dom där miniatyrfirrarna som gömmer sig i javamossan och hoppas att Spökis, alltså vår Black Ghost inte känner likadant. Han ser för övrigt att ha dragit på sig motsatsen till cellskräck, oavsett hur många jätteurnor och stora ihåliga rötter vi köper så vägrar han lämna sitt lilla plastslott som var hans första krypin. Då var det lagom, nu är han kroniskt dubbelvikt, men han ser ju ut att trivas så..  

Håller annars på att planera för midsommardagen, vi skulle visst grilla, äldste grabben kommer hem och ville ha lite barndomsnostalgi. Det är ont om grillplats på hans bakgård inne i stan.

Men det var visst stor risk för regn, vad gör vi om det regnar då?

Aha, grillar i alla fall.

Ett snabbt blogginlägg i natt, har två grabbar hemma denna helg och arbetsdag i morgon.


Men nattmusik var det, en sextiotalare:




Av maricici - 10 juni 2015 13:44

 

Lämnat en bukett rosor i lysande orange i minnesvården. Mammas favorit var rosor och hon skulle älskat den här färgen

 

Tände ett ljus också, det gick trögt i den friska blåsten och jag sa något... Tyckte precis jag såg mammas låtsashäpna min och konspiratoriska fniss, "Ja du, det var allt en himla tur att ingen hörde hur tungan slant"

 

Minneslund II och det stora träkorset som markerar var den allra första kyrkan låg.

 

Övergivna gravvårdar för dom sista av sin ätt. Pappas gamla arbetskamrater, två ungkarlar och skogsarbetare som bodde hemma hos sin mor och älskade MoDo Hockey, eller MoDo AIK som dom hette på den tiden. Dom brukade alltid hänga med mig och pappa på hemmamatcherna. Var sin ros till dom.

 

En reskompis från min högstadietid, en lite äldre kille med Downs Syndrom som åkte hem från sitt DV med samma skolbuss. Han dog i en tragisk drunkningsolycka för ett tjuogtal år sedan. En ros till Bushasse också   

Av maricici - 10 juni 2015 09:38

http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/kanda-o-viksbor-misstanks-for-sexkop

Saken som ingen pratar om, och det faller väl någonstans där det finns en sak som är värre än att köpa sex och det är att vara sjukt nyfiken.

Ingen vill veta vilka det var och där faller hela samtalsämnet.

Förvånad över kundkretsen?

Inte jag, det är väl ungefär där som man har den genomsnittlige sexköparen..

Varför?

Svaren brukar vara; för spänningens skull och för att det borde tillföra något utöver det vanliga..

Ungefär samma som svaret på varför en människa utan sociala problem börjar droga..

Däremot faller en allvarligare frågeställning om det handlar om människohandel och trafficking ur helt både i tidningsartikeln och i FB-kommentatorsfältet och det känns inte alls bra.






Av maricici - 9 juni 2015 01:00

 

Av maricici - 9 juni 2015 00:50

            

Av maricici - 7 juni 2015 01:00

 

Avslutningsvis Kaffe och Jordgubbstårta efter maten. Snabbtårta som vanligt, denna gång med den klassiska industrimarsánkrämen och jordgubbssylt mellan bottnarna och toppad med vispgrädde och färska jordgubbar.

Servis med tillhörande bordsstandard, Fyrklöverns Pilgrim, metallljusstakar för värmeljus och porslinsfågel inköpt på närmaste loppis för en femtiolapp sammanlagt.


Middag, inte med på bild: Viltfärslimpa med ugnsstekt lök och morot, potatis, inlagda rödbetor och brunsås.

Viltfärslimpa, svårighetsgrad noll:

5 hg älgfärs

5 hg nötfärs

1 tsk salt

2 tsk grovmalen svartpeppar

1 dl mjölk  och

ett par matskedar ströbröd

2 msk Bulls-eye BBQ Sås

Flytande margarin

Tillbehör:

Röd och gul lök i önskad mängd

Morötter

Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla medan övriga ingredienser blandas och kör sen ihop allt, lägg på ett smort ugnsfat, forma till en limpa och pensla över lite flytande margarin. Stek i 175 grader varmluftsugn eller 200 grader vanlig ugn i ca 45 minuter. Skala och klyfta löken, skiva morötterna och lägg dom bredvid färsen på fatet. Ös några gånger under stekningen, späd ev med lite vatten.

     

Grabbarna har tårtkalas

   

Katterna är på väg att göra kväll.


Och kvällens sista Sven-Ingvars från min egen favorit CD:



Av maricici - 6 juni 2015 13:57

 

Norrlands nationalrätt måste vara med på denna dag. Visserligen infaller den årliga premiären inte för än Augusti men entusiasterna brukar hålla igång och käka året om. Det påstås att strömmingen är som bäst årsgammal från tillverkningsdatum, men själv tvivlar jag. Tycker det är en fråga om vilken tillverkare man föredrar.

Den insaltade och överjästa strömmingen från ett av nödåren under 1700-talet som måste tas tillvara, befanns tjänlig som människoföda och sedan utvecklades recpetet. Firren man antingen älskar eller hatar men aldrig är likgiltig inför. Firren som delar familjer och premiärkalaset i två läger, där surströmmingsälskarna alltid förvisas utomhus,  under nedsättande omdömen och illa grinande miner. Veklingarna som mumsar barnmat som köttbullar och potatismos eller tacobuffé därinne. Strömmingen introduceras tidigt i ens liv, själv var jag fyra år och fick börja med att smaka den lite mildare rommen (för övigt min stadigvarande favorit, en burk full med hanströmmingar är en besvikelse)


Traditionellt ska strömmingen servers med mandelpotatis, även om jag hoppar över det steget och tycker att en mjölig King Edwards lite neutralare smak gifter sig bättre. På bild, dom traditionella tillbehören hackad gul lök och gräddfil för att neutralisera smaken, och med finns även nymodigheten skivad tomat som har samma effekt. Och så tillbehören, valfritt tunnbröd ska det vara förstås, vi föredrar polarbröds lokala Genebröd, ett okryddad halvmjukt vetetunnbröd, med smör och ost, Västerbotten eller den högvärdiga ersättningsvaran Wästgöta Kloster. Vad man ska dricka till är en fråga för sig, svaren brukar variera efter tycke och smak. själv är jag uppfödd på standardmjölk till vardagsströmmingen och gammeldags svagdricka till fest. Numera kör vi med valfri dryck på festbordet och min personliga favorit är en Guiness Stout.

 

En schnapps till, jomenvisst!

Och en snapsvisa:

(Melodi: Kallle Schewens vals)

"Hej alla tjorvar som gästar min ö

ta för er av allt som jag har:

kaffe och strömming med nyslaget hö

se till så att inget blir kvar.

Det blåser som tusan bland kobbar och skär

det brinner i martallens topp.

Men ring inte brandkår´n och ställ till besvär

vi väntar till den brunnit opp:"


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards