Ensparkibaken

Alla inlägg under december 2018

Av maricici - 17 december 2018 22:43

Gick starroperationen bra och utan komplikationer. Lite skav i ögat sedan bedövningen släppt men det räknas visst som en normal reaktion. Ingreppet beskrivs som smärtfritt men lite jobbigt på så sätt att man sitter och spänner sig hela tiden.. Antar att det kan vara en kroppens försvarsreaktion på att ett främmande föremål närmar sig ett ögonlock som är låst i öppet läge. Lite klass 1 varning för snöfall vid kusten och vi hamnade mitt i en snökanon som kom blåsande precis när vi skulle åka hem. Helt underbart med igensnöad bakruta, en framruta där torkarna inte hann med och igensnöade gator där man inte så vad som var gata och vad som var trottoar. Lugnade tackolov ner sig så snart vi var ute på E4,an ut ur stan.




Av maricici - 16 december 2018 21:19

På julafton kommer äldste grabben, hans sambo och hennes föräldrar. Dottern och grabbarna är också hemma så det blir fullt hus.

Juldagen och annandagen blir hemma med grabbarna.

Någon gång under mellandagarna blir det syskonsträff i Sundsvall och på nyårsafton ska yngste grabben hämtas från korttidsboendet och sedan ska vi ha myskväll i TV-soffan..

Övriga dagar är jag öppen för förslag..


Gjort i dag; första omgången julköttbullar enligt ett nytt recept med grovkornig senap. Ganska okej smak.

I morgon är det dags för sambons ögonoperation och på onsdag har yngste grabben ett uppföljningsbesök hos läkaren..

 

Köttbullereceptet:

Beräknat på fyra portioner:

2 schalottenlökar

2 msk smör

4 msk ströbröd

1 ½ dl matlagningsgrädde

500 gram köttfärs

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 msk grov senap

1 ägg

 

finhacka löken och stek den mjuk i smör. Blanda ströbröd och grädde och låt det svälla en stund. Blanda övriga ingredienser och blanda till en smidig färs. Rulla till köttbullar, små och perfekta eller mixade storlekar och operfekta, dom smakar garanterat likadant. Själv gör jag så att jag bryner i stekpanna och eftersteker i 200 grader ugnsvärme i ca 10 minuter. Förenklar när man ska göra 12 julportioner eller mer.


Julmusik:


Av maricici - 16 december 2018 01:19

 

Noterar att yngste grabbens luftrörsbesvär kommit tillbaka, läser Tweets om katastrofbudgeten och konstaterar att nog är det så. Allt som skulle komma en bred allmänhet tillgodo dammsugs upp i en rasande fart. Bakar saffaranssnäckor medan en lätt känsla av uppgivenhet börjar infinna sig.

Av maricici - 15 december 2018 21:31

Blev 1-0 till Karlskoga till sist och där slutade det. Låg stämmning i supportergrupperna i kväll, kommentarer om ett stillastående MoDo och så vem i helsicke hade sönder plexiglaset bakom MoDobåset i tredje? C More sa en MoDospelarare, mittmedia chansade på en MoDosupporter och andra påpekar att polisen fraktade bort någon..

Själv vet jag ingenting, satt och lade pussel på mobilen för att bryta tristessen och tittade upp först när man sa att det händer visst något på läktaren.. Det enda jag såg var att man sopade upp trasigt plexiglas och flyttade publiken en bit bort.

Sedan återgick alla till dom magra chanserna att ta sig vidare till SHL som vassa Timrå.. Timrå?   Upplysningsvis så håller dom på att halka ur helt där uppe senast jag tittade..  

Bättre lycka nästa match  



Uppdaterat med någon ur publiken som hängt på plexin så den sprack och en materialförvaltare från MoDo hockey översköljd av glassplitter. Han kom visst undan utan skador turligt nog. Ingen av våra grabbar (spelarna) som gått bärsärkt efter förlustmålet som ryktet påstod först, alltså.

Av maricici - 15 december 2018 17:22


Nu har vi hunnit få jul utomhus i alla fall  

 

Utanför köksfönstret

 

Från gatan. Svårt att få med på bild men den gröna belysningen dimmar över i rött, blått och grönt och lyser upp en klättertomte.

Runt staketet; några billiga slingor LED-ljus och likadant på granen.

Och en strålkastare som lyser upp rosenbusken inifrån.

 

Garageuppfarten; Levande ljus och en tomte till.

 

Välkommen önskar två tomtar, en minicypress med batteriljusslinga i ananasform.

På ytterdörren; en soppåse som påminnelse åt någon och en granriskrans med LED-ljus.

På dörren till grovingången; Ett wiccapentagram som jag fått i present någon gång.

 

Inspekterar slutresultatet.

 

Vi sa vi skulle göra en grej varje dag i förberedelser och vissa dagar har halkat ur på grund av möten, läkarbesök och annat nödvändigt.

Fixat från att göra listan:

Pyntat inomhus (-gran som ska upp i sista stund enligt sambons tradition)-jag

Bakat schackrutor-jag

Bakat Studentmössor-dottern

Köpt en gran-jag och sambon

Fixat utomhus sambon och jag

Köpt en rå julskinka som ska ugnsbakas-jag.

Raggat köttfärs till kampanjpriser som ska vara till julköttbullarna-jag

Köpt och packat in julklappar-jag

Nej, jag är sämst på att julklappsrimma-inte ens lönt att göra ett försök.

 

Från spellistan:

 

Av maricici - 15 december 2018 01:39

    Min brudorkide som vägrat visa sig på två år blommar plötsligt på sex stänglar.

Annars har det varit en rätt så händelselös dag

Av maricici - 13 december 2018 17:00

Där vi önskar en fridfull Luciadag till alla som hinner.  

Själva har vi suttit i planeringsmöte inför flytten till nya gruppbostaden, där personalen ska ha nödvändig info och få veta hur den boende (yngste grabben i detta fall) fungerar för att dom ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt.

Och just nu har i alla fall min vardag förlorat all struktur och det är kaos i skallen med allt som ska förändras; synka in sista veckan på korttidsboende med möbelflytt, synka in först veckan i gruppbostaden med bekant personal, OBS! sista dagen med kommunens skjuts är xxxx, sedan är det färdtjänst som gäller.. Har ett tio år gammalt färdtjänstkort som aldrig använts, kolla om det behöver förnyas-skulle hans gode man (som är en kvinna) sköta. Samt att köpa en kompletterande torkställning och 2 lagerhyllor 80 cm breda. Och så lite till om medicinhantering och listning av vårdcentral. Blir lite osmidigt att behålla hans gamla fem mil bort.

Efteråt; Åka runt och leta en julgran, hittade en på Granngården till medlemsrabatt (en liten på max 160 cm-hurra!), köpte också mer kattsand, torrfoder till katt och torkad mjölmask till eventuella hackspettar och starar. Och så in på systemet och köpa ett par flaskor torrt vitt till rätter av griskött och så in på apoteket bara för att få veta att den äldre grabbens antiepileptika bara fanns i lager i grannbyn 5 mil bort. Får åka dit i morgon då. Nej då, inga problem, han har en månads förbrukning kvar av förra uttaget.  

 

Köpte lite lussefika till mig själv också-har fått tillfällig stressmage.

Var in på nya stora Coop (fd Coop forum) och köpte en liten kalanchoe, en röd glitterbeströdd sån till vardagsrumsbordet och så en skål med krämig chilipasta och miniköttbullar från delidisken.

Den äldre grabben undrade om dom skulle vara till något speciellt?  Han hade hittat lite överblivna pommes från i går som behövde kompletteras. Visst, varsågod, tror farsan köpte en grillad kyckling, knycker väl en bit av den istället.

Sedan så gick jag in på nätet och messade en massa nödvändig info till grabbarnas Gode Man, och så in på jobbsök för att sondera lite. Inga platsannonser som stämde i dag och har inte råd att vidareutbilda mig till sjuksyrra.

Får väl jobba lite på att söka upp gamla kontakter.








Av maricici - 12 december 2018 16:50

och vad hittar vi där? Jo, dom första influensafallen är på gång i Örnsköldsvik och möjligtvis så finns inget vaccin tillgängligt för än i Januari. Rapporter om 40 graders feber en vecka och ett helt arbetslag däckat låter inte speciellt lovande.  

Ska försöka ringa hälsocentralen i morgon och fråga om dom har avsatt något för riskgrupperna och det får bli någonstans mitt i planeringsmötet för yngste grabbens flytt.

Och sen så hittar vi en framröstad budget som kommer att göra mig mer barskrapad än en julgran på trettondag jul.  

Inga fler kommentarer om den just nu, bara att man har rätt att reagera om man missgynnas. Fråga dom gula västarna..


Men något bra har väl hänt i dag också?

Jo då, för en gångs skull så lyckades jag få till både smak och konsistens på schackrutorna som hör till julbaket.

Låt vara att formen blev lite konstig på vissa.  

Och så middagen; En klick äkta smör på rykande varm potatis är en klart underskattad delikatess.  

Och så ska jag unna mig en hockeykväll fast jag egentligen borde fortsätta med julbaket. Om jag nu får sitta kvar på    Tingsryd har ju tuffat fram som ett märklintåg på senaste tiden, så vi får se...


Jo då, jag ska försöka:



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards